ENVATEK styrkes og fokuserer gruppen

ENVATEK har frasolgt Ingeniør Huse til E.ON Danmark, og fokuserer dermed gruppen over mod afvikling af teknik- og entrepriseprojekter i relation til vand, pharma og vedvarende energianlæg.

Brabrand, 10. februar 2024 – ENVATEK har en målsætning om at bistå med sikring af en robust og sikker drikkevandsforsyning baseret på grundvandsressourcen samt udfasning af fossile brændsler til energiproduktion. Samtidig ser vi, at pharma, Power-to-X og vandsektoren udvikler sig, og der etableres nye produktionsfaciliteter i stort omfang samtidig med, at forbrændingsfrie energianlæg vinder indpas i fjernvarmesektoren.

For at styrke og fokusere forretningen hen imod teknik- og entrepriseafvikling, har vi, som det blev annonceret 1. februar, i ENVATEK valgt at frasælge Ingeniør Huse A/S til E.ON Danmark.

ENVATEKs målsætning er forsat at vækste forretningen og fokusere på at kunne bistå med at projektere, bygge og servicere fremtidens vandværker og vedvarende energianlæg, samt bistå med løsninger til bl.a. pharma, data og industri.

”Frasalget af Ingeniør Huse er en mulighed, der opstod, da E.ON rettede henvendelse til ENVATEK omkring et opkøb af Ingeniør Huse. Salget styrker ENVATEK økonomisk og giver mulighed for at fokusere og styrke ENVATEK gruppen endnu bedre til de fremadrettede teknik- og entrepriseprojekter, der ligger og venter forude”, fortæller koncerndirektør Jens Kristensen og fortsætter: ”Vi tror på, at E.ONs opkøb af Ingeniør Huse vil forankre den flotte vækstrejse, som Ingeniør Huse er på. Og vi er fortrøstningsfulde over, at der er et perfekt match mellem Ingeniør Huses tekniske kompetencer og E.ONs målsætning om at imødekomme efterspørgslen på bæredygtige varme- og køleløsninger på fjernvarme og byvarmeniveau.”

Jens udtrykker en glæde over salget, og siger: ”Det er med glæde, at vi sender Ingeniør Huse videre på deres vækstrejse. Vi er ikke i tvivl om, at E.ON koncernen er i stand til at understøtte videreudviklingen, og jeg ser frem til at følge, hvor de fører virksomheden hen”. Jens udtrykker samtidig en respekt for processen og ser muligheder: ”Salgsprocessen er foregået i en god og tillidsfuld dialog, hvilket jeg gerne vil kvittere for. Under forløbet har vi samtidig afdækket en række fremtidige samarbejdsmuligheder med E.ON, som jeg tror på og forventer mig meget af” fortæller han.

Jens understreger, at der ikke ændres på samarbejdet: ”Det er vigtigt at sige, at der fortsat vil være et meget tæt samarbejde mellem ENVATEK gruppen og Ingeniør Huse og ikke mindst, at de øvrige selskaber i gruppen fortsætter som hidtil. Herunder med etablering af vandværker, fremtidens forbrændingsfrie energianlæg, tavle og styringsanlæg samt specialleverancer til pharma og tech-industrierne. Vi kommer også fortsat til at bistå vores kunder med bl.a. rådgivning omkring drikkevand, teknisk vand, ATES anlæg, styringer til varmeanlæg mv. samt projektering af anlægsløsninger og specialdesign på komponent- og emneniveau”.

Som eksempler på styrkelsen og videreudviklingen af ENVATEK fortæller han: ”For at styrke og forberede os på fremtidens leverancer, er vi i gang med at flytte SKATEK ind i et nyt, tidssvarende og større domicil i Skive, da antallet af medarbejdere efterhånden er vokset og forventes at vokse i årene fremover. Vi ønsker også at understøtte væksten hos AVOS og AVOS-Onsite i Kalundborg, der foruden deres kompetencer indenfor specialemneproduktion og montageopgaver, i fremtiden også ser frem mod at bistå ENVATEK gruppen med produktion og montage ind i vores store energi- og vandprojekter på tværs af Danmark.” Og Jens fortsætter: ”Vi ser også ind i en stigende specialisering indenfor vandbehandling i Vand & Teknik, og det er ikke blevet mindre aktuelt med fund af fortidens syndere hos drikkevandsforsyninger på tværs af landet”, og han aktualisere: ”Helt aktuelt, har vi netop idriftsat Sjællands første vandbehandlingsanlæg for fjernelse af PFAS, hvilket viser, at der også er en vej for selv hårdt ramte vandværker. Vi skal derfor ikke kun projektere vandværker, men skal også kunne yde en kompetent sparring omkring udfordringerne i tæt samarbejde med vores partnere indenfor feltet. Der vil være en række anlæg – store som små – der skal have indarbejdet løsninger til at behandle vandet. Vi ser frem til dialogen med værkerne, og vi vil styrke vandværksmestrenes ’værktøjskasse’ af muligheder, så vi i samarbejde servicere og optimere anlæggenes drift mht. drikkevandkvalitet, styring og energiforbrug”.

Til sidst afrunder Jens med: ”Vi håber, at vores medarbejdere, kunder, leverandører og samarbejdspartnere vil tage godt imod vores prioritering. Vi forventer, at vi med en fokuserede indsats kan fortsætte vækstrejsen, som ENVATEK gruppen har været på, siden den blev etableret i 2018. Vi står i en gunstig og styrket position, og ser i den nærmeste fremtid hen mod at skulle etablere nogle af landets største vandværker, være fortrukket leverandør til pharma-projekter samt at være udvalgt til at bistå i leverancen af fornybare energianlæg i både Danmark og i udlandet.”

ENVATEK gruppen består efter frasalget af Vand og Teknik A/S, ATES A/S, AVOS A/S, AVOS-Onsite A/S samt SKAtek A/S.

For yderligere orientering kontaktes Jens Kristensen på jk@envatek.dk eller +45 87 44 10 55

Om ENVATEK
ENVATEK er en vand- og energispecialiseret koncern med selvstændige selskabsprofiler samlet under fælles ejerskab. Vand og Teknik A/S, ATES A/S, AVOS A/S, AVOS-Onsite A/S samt SKAtek A/S’ samspil i ENVATEK giver fælles styrke indenfor de selskabernes kompetenceområder og er med til fremme et fælles mål om at bistå med “LØSNINGER FOR FREMTIDEN, BYGGET PÅ ORDENTLIGHED”.

ENVATEK har hovedkontor i Aarhus, samt kontorer og produktionsfaciliter i Kalundborg, Skive og København.

Envatek køber AVOS og Avos-Onsite

SUCCESFULDE ENVATEK STYRKER SIG YDERLIGERE MED OPKØB AF KALUNDBORG VIRKSOMHEDERNE AVOS A/S OG AVOS–ONSITE APS

Envatek ApS overtager 80% af AVOS A/S og 60% af AVOS-Onsite ApS for at øge koncernens slagkraft og i sidste ende sikre en endnu bedre kundeoplevelse.

AVOS A/S udvider med laserskæring

Med investering i en helt ny og topmoderne fiberlaserskæremaskine til plader i både rustfrit stål, sort stål og aluminium sætter AVOS igen en tyk streg under, at AVOS i Kalundborg er virksomheden at gå til, når der er brug for emner i stål og metaller.

Den nye laserskæremaskine er allerede sat i produktion og indgår i en stor og meget alsidig skæreafdeling med hele 4 skæremaskiner, der dækker et område fra 1 mm op til 200 mm plade og rørskæring op til 610 mm i diameter og op til 60 mm godstykkelse på rør.

Se vores nye film om laserskæremaskinen her, og info om alle vores skæremaskinerne i vores nye flyer.

Simon bestod sin svendeprøve med top karakter

AVOS har i dag udlært endnu en kleinsmed.
Simon bestod sin svendeprøve med top karakter og er allerede eftertragtet som faglært.

Men Simon bliver i AVOS familien, da han allerede på mandag starter i vores søsterselskab AVOS-Onsite, hvor han sammen med det øvrige, og støt voksende, team af dygtige håndværkere, skal udføre alle former for installationer, montage og servicearbejde.

Stort tillykke til Simon.

Men AVOS-Onsite mangler på trods af Simon stadig flere dygtige faglærte smede.
Så kender du en, som kunne tænke sig at prøve kræfter med et spændende og afvekslende job inden for installation og montage så tøv ikke med at kontakte os.

Første kvindelige industritekniker

Hos AVOS A/S beviser vi endnu engang vores vilje og dedikation til at skabe fremtidens faglærte håndværkere i Danmark.
Den 28. feb. 2022 blev endnu en lærling udlært. Det var lidt af en milepæl, for Stine er den første kvindelige Industritekniker, der er udlært hos AVOS.
Så stort tillykke til Stine som i dag kunne fejre, at hun har færdiggjort sin industritekniker uddannelse med et fint resultat til svendeprøven.

Stine har allerede fået et nyt og spændende job, og med en industritekniker uddannelse i bagagen er man eftertragtet mange steder i industrien.
AVOS har, selvom Stine er udlært i dag, stadig 5 lærlinge i gang, og helt i virksomhedens ånd er vores søsterselskab AVOS-Onsite, som står for alt montagearbejde og rørinstallation og blev etableret i 2019, netop blevet godkendt til også at have egne lærlinge.
Den første lærling er allerede under ansættelse, så vi kan sikre fremtiden, og give de unge mennesker et spændende job.

Hør mere

Magnus udlært som klejnsmed

Så blev Magnus udlært som klejnsmed med et godt resultat, og fejret på behørig vis i går eftermiddags.
Magnus skal videre ud i verden, og med sit svendebrev i hånden er et utal af muligheder åbne for ham.
Så hvis du tænker, det kunne være noget for dig eller en du kender, så læs mere her og del til alle du kender!

Hos AVOS har vi en lang tradition for at uddanne unge mennesker inden for både klejnsmede og industriteknikker faget. Da vi udelukkende fremstiller opgaver efter kunde ønske er opgaverne meget forskellige, og man får som lærling hos os får mulighed for at lære mange forskellige processer og metoder at kende, og lærer at bruge de meste moderne maskiner inden for vores fag.
Så har du hænderne rigtigt skruet på, og besidder du viljen og evnerne til både at bruge hænderne og hovedet, så skriv til os på info@avos.dk

Kundehistorie

AVOS SAMARBEJDER MED DTU BYG

AVOS kan stolt meddele at vi har hjulpet DTU Byg, ved erhvervs-ph-d Martin Jensen Meyland, med en helt unik prototype, der kan skyde på glas ved hjælp af projektil i højstyrke aluminium.

Systemet er et eneste af sin art i verden og er fremstillet og tryk prøvet hos AVOS ved hele 500 BAR´s tryk.

Når man har en opgave, som er så speciel og har behov for en kvalificeret leverandør at spare med, er AVOS A/S det helt rigtige sted at starte.

Se meget mere i vores helt nye film her.

Hjertestarter i Melby

AVOS medvirker til det gode naboskab og tryghed i lokalområdet.
AVOS har hovedafdeling i Melby, en lille landsby lige uden for Kalundborg. Her har vores virksomhed ligget siden 1853, og må vel derfor siges at være en særdeles integreret del af landsbyen. Med sin placering lige ved siden af gadekæret, hvor smedjen jo altid lå i gamle dage, er virksomheden altid nem at finde. Det udnytter vi nu ved at flytte vores hjernestarter udendørs, i et opvarmet skab, så den 24/7 er til rådighed for alle beboere i lokalområdet, men også for alle andre, da vi har sørget for registrering på hjertestarter.dk For at informere alle naboerne har vi lavet og omdelt en lille flyer som Jimmy her viser frem.

AVOS- GRUPPEN FÅR NY FÆLLES HJEMMESIDE

Den nye hjemmeside beskriver alle aktiviteter for vores 3 områder, nemlig AVOS A/S, AVOS-Onsite ApS og Industriens Skadestue.
Håber I syntes om den nye side. Jeg vil gerne sige en stor tak for arbejdet med den nye side til fotograf Line Kongsted, som har taget hovedparten af billederne til den nye hjemmeside, producer Morten Mikkelsen som har lavet de 3 videofilm og til Best One som har lavet selve hjemmesiden.

Læs mere...

Kontakt os!

Et stærkt team med stor erfaring står klar til at hjælp dig.
Kontakt os

Om AVOS

Læs mere

Industriens Skadestue

Læs mere
Cookies
2024 © Envatek
Dixon Creatives